antradienis, sausio 05, 2010

Tinginys


Visų pirmą ačiū Ievai uz šį receptuką, nes manau galiu tvirtinti, kad tai yra vienas skaniausių mano valgytų tinginių! :)

Reikės:

  • 2,5 pakelio "Gaidelis" sausainių,
  • 1 pakelis sviesto (200g),
  • 1 indelis kondensuoto pieno,
  • 3 šaukštai kakavos,
  • 1 plytelė pieniško šokolado

Sulaužome sausainius i 4 dalis :

Imame puodą ir jame ištirpiname sviestą,dedame kondesuoto pieno, kakavos ir sulaužytą plytelę šokolado. Viską pakaitiname:

Sausainius sumaišome su šokoladone mase:

Ir sudedame į maistinę plėvelę, aš dar idėjau į indelį, kad įgautų formą. Ir visą tai dedame į šaldytuvą, stingti per naktį.


10 komentarų:

Milda rašė...

Aciu Rasiukei uz nuostabu receptuka tinginio.Tikrai labai skanus,dangiskas skonis:)

RasosVirtuve rašė...

labai dziugu,kad patiko :)

vasare rašė...

Labai skanu tik nesustingsta man pilnai,bandziau 2 kartus- viena kart apkaltinau angliska sviesta,o kita kart dariau su lietuvisku,bet gavosi dar skysciau.Ka dariau ne taip?Laikiau saldytuve per nakti kaip recepte,ir proporciju laikiausi tiksliai.prasau,patarkit.

RasosVirtuve rašė...

Kaip gaila kad jums nepavyksta! nes receptukas isties paprastas.Mano draugems pavyksta puikiai.Gal per mazai kaitinat?turi gautis tokia tirstoka mase.Sausainius Gaidelius naudojat?

vasare rašė...

Naudoju Gaideli,o kaitinu apie 3-5 min,gal tikrai permazia? o kiek jus laiko kaitinat?

RasosVirtuve rašė...

jau senokai ji gaminau,visada is akies.bet 3min tikrai per mazai.turi buti tirsta mase,pabandykit 8-10min. turetu pavykt!

vasare rašė...

Aciu Rasele uz atsakyma,greiciausiai cia ir bus suo pakastas :))Butinai bandysiu kol gausis tinginys kaip priklauso.

RasosVirtuve rašė...

butinai pranesk ar pavyko :)

Loreta rašė...

Tinginys skanus fantastiškai. Svarbiausia pateisina savo vardą. Jį net ir tingint galima pasidaryti.

Sidabra rašė...

As dar i tingini iberiu razinu ir ivairiu riesutu. Labai skaniai gaunasi. O suasinius nebutinai "Gaidelis" naudoti , galima ir betkokius kitokius, jau 10 metu nedarau tinginio is siu sausainiu, darau is tokiu ,kokius gaunu cia pirkti ,o jie net is toli neprimena "Gaidelio" :) Svarbu,kad sviestas butu sviestas ,o ne sviesto misinys , kai darai su misiniu nenori stingti. Tiesa , as dar apvolioju tingini sausiniu dziuveseliuose, sumalu keleta tu sausianiu is kuriu dariau tingini ir kai jau tinginys kietas ,visa ta gabala apvolioju , nelimpa prie pirstu , graziai atordo, maloniau valgyti :)