penktadienis, sausio 15, 2010

Bananų sriuba


Reikės:

kilogramo gerai prinokusių bananų,
75g sviesto,
1 svogūno,
2 šaukštelių kario,
1 litro daržovių sultinio,
450 ml natūralaus jogurto,
šlakelio citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos

Pirmiausia supjaustome smulkiai svogūną, išlydome keptuvėje sviestą, tada svogūną pakepiname apie 3 min., vėliau įbėriame kario.
Nuluptus bananus sudedame į puodą (supjaustome nedideliais gabalėliais), supylam citrinų sultys, sudedam pakepintus svogūnus, užpilame iš anksto paruoštu daržovių sultiniu, įbėriame žiupsnelį druskos. Sriubą verdame apie 15min. Ją retkarčiais pamaišome. Tada į šią masę sudedame jogurtą ir viską išplakame plakikliu.
Šią sriubą verdant sugaišau tik pusvalandį,o skonis gavos išties idomus ir ypatingas :)


3 komentarai:

ignė rašė...

Išties įdomi idėja. Jau gundausi pasiimti daugiau bananų parduotuvėje :)
Tik įdomu dėl skonio - kas vyrauja? Saldumas? Pikantiškumas?

Asta rašė...

Aha, man irgi įdomu, kas gi per skonis tokios netradicinės sriubos? Atrodo tikrai labai įdomiai, itin orginali bananų realizavimo idėja :)

RasosVirtuve rašė...

skonis sios sriubas isties ypatingas ir idomus,sakinciau pikantiskas,tikrai nesaldus,netgi astrokas.. nes karis priduoda ta astruma :)verta pabandyti,nes sunku apibudinti :)