penktadienis, balandžio 24, 2009

Varškinės spurgos



Reikės:
  • 250 g varškės
  • 1/2 st. cukraus pudros
  • 1 kiaušinis
  • 7 v. š. pieno
  • 7 v. š. aliejaus
  • 2 a. š. krakmolo
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 2 st. miltų

Viską išmaišyti. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Formelių ar stiklinės pagalba suformuoti spurgas.

Gilioje keptuvėje, puode ar gruzdintuvėje įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.

P. S. Stiklinė – 237 ml. Dariau iš dvigubos normos. Kočiodama stalą pabarsčiau miltais, nes tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet miltų daugiau nedėjau (jeigu miltų bus per daug, spurgos bus kietos). Virdama į puodą įmečiau nuluptos bulvės gabaliuką, kad spurgos prisigertų mažiau riebalų. Skonis fantastiškas, spurgos minkštut minkštutėlės :)
Šaltinis. Sonatina

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Negražu kopijuoti nenorodant šaltinio - Sonatinos receptai. Kone žodis į žodį. Uj,kaip negražu.

RasosVirtuve rašė...

taip tikrai atsiprasau,neikeliau saltinio,iskart pasitaisau.nes siaip visada stengiuos nurodyt :)