![](//1.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/Sedp6-TIwJI/AAAAAAAAAbY/VySfw0LbhtU/s400/Picture+157.jpg)
![](//2.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/Sedpk_CFrtI/AAAAAAAAAbI/ImgstZ0TxPY/s400/Picture+140.jpg)
Reikės:
- 300 g miltų
- ¼ a. š. druskos
- 200 g cukraus
- 250 g minkšto sviesto
- 500 g mėlynių (galima naudoti ir kitas mėgiamas uogas)
- 2 kiaušiniai
- 1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
- 500 g varškės
- 1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių
Miltus, druską, 100 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles:
![](//2.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/SedoNVpHyVI/AAAAAAAAAao/ntaeEzgkoQI/s400/Picture+116.jpg)
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Mėlynes nuplauti ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
![](//2.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/SedoeyF9MYI/AAAAAAAAAaw/PUy5NK6RVvk/s400/Picture+119.jpg)
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 100 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant mėlynių:
![](//4.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/Sedo0My-S5I/AAAAAAAAAa4/-2Vhd1VtxPA/s400/Picture+122.jpg)
Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiomis mėlynėmis sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 – 50 min.
![](//3.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/SedpJplrLNI/AAAAAAAAAbA/hKi8nNAl6ls/s400/Picture+124.jpg)
P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu :)
5 komentarai:
Mėlynės žiemą? (na gerai gerai, pavasarį, bet vis tiek pavydu..) :)
deja naudojau saldytas :) turiu ju pilna kamera,tai reik galvot kaip jas sunaudot :)
Atrodo gundanciai.. Vaje kaip isinorejau varskes pyragos - mazum reikes i lietuviu parduove kulniuot.. :)
Pyragas fantastiškas. Mano šeima liko sužavėta. Ačiū.
Nuostabus pyragas!!! Toks saldziarugstis, virsus trapus ir uztenka poros gabaliuku, kad pavalgytum nuo jo :) Mmmmm...... Nepakartojamas skonis =]
Rašyti komentarą