![](http://1.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/Sey0AitYKbI/AAAAAAAAAb4/-qVTK-5Ewgc/s400/Picture+054.jpg)
Reikės:
- 2 kiaušinio baltymai, kambario temperatūros
- 125 g smulkaus cukraus (arba cukraus pudros)
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
Kiaušinio baltymus plakti mikseriu, kol suputos. Tada plakant berti po 1 - 2 v. š. cukraus.
![](http://2.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/SeyzYc-iE4I/AAAAAAAAAbg/aP4EEAyNbcU/s400/Picture+045.jpg)
Kitą dalį cukraus galima berti tik tuomet, kai prieš tai subertas bus visiškai ištirpęs (patikrinti galima šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų - turi visiškai nesijausti cukraus kristalų). Plakti, kol bus subertas visas cukrus ir masė bus lygi bei blizgi. Įmaišyti vanilę ir kitus priedus, jei naudojate. Apvertus dubenį masė neturi iškristi.
![](http://3.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/SeyzjTWDlpI/AAAAAAAAAbo/l6_YrUF2obc/s400/Picture+047.jpg)
Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti keturiasdešimt 2,5 cm skersmens morengų. Kepti iki 120º C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Nuo kepimo popieriaus nuimti tik tuomet, kai morengai visiškai atauš.
![](http://1.bp.blogspot.com/_nbQsHkG5g-A/Seyzz7qTRvI/AAAAAAAAAbw/CUH-0rY1dDY/s400/Picture+048.jpg)
P.S. Vanilės ekstrakto neturėjau ir be jos skaniai gavos :) tik dėja pirmą kartą naudojau konditerinį maišelį, todėl forma morengų ne itin vykusi gavos :) Bet laaabai skanu :)
4 komentarai:
o is 2 baltimu kiek cia ju gaunas?
mazdaug viena skarda-pilna lekste.
o jei apvertus dubenį masė iškrenta, ką tada daryt ?
plakti reikia labai ilgai..tikrai turi neiskristi,ir mase net blizgeti pradeda.
Rašyti komentarą