Tešlai reikės:
2-3stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
125ml vandens,
druskos.
Įdarui:
500 gr. maltos mėsos,
pusė svogūno,
1 kiaušinis,
druska,pipirai
Sultinio,
grietinės,
krapų ar petražolių.
Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min.
Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir formuoti koldūnus.
Koldūnus sudedame į molinius indukus, užpilame sultiniu kad apsemtų, įdedame grietinės porą šaukštų,pabarstome krapų ar petražolem ir pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę maždaug 20-30min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą