penktadienis, kovo 21, 2014

Bulviniai blynai su varške ir lašiša


Blynams reikės:

5 vidutinio dydžio bulvės
2 kiaušiniai
1 svogūnas
miltai
druska, pipirai
aliejaus

Varškės padažui reikės:

2 skiltelės česnako
200 g varškės
2-3 v. š. grietinės ar jogurto
šviežių krapų šakelių
Sūdytos arba rūkytos lašišos
druskos.

Bulves sutarkuojame kartu su svogūnu. Įmušame kiaušinius. pagardiname druska ir pipirais, ir dedame miltų, reguliuokite pagal save,svarbu kad tešla nebūtų labai skysta. Man dažniausiai prisireikia 2-3 šaukštų.
Keptuvėje apkepame iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Padažui gerai pertrinti varškę, dėti susmulkinti česnaką, druską, grietinę (arbajogurtą) ir  krapų. Viską gerai išmaišyti.

Bulvinius blynus patiekti karštus su varškės ir česnako padažu ir papuošti smulkintos lašišos gabalėliais.

Komentarų nėra: