penktadienis, kovo 20, 2009

Spaghetti carbonara


Reikės:

  • 200 -300g. šoninės
  • 4 didelių šaukštų su kaupu grietinės
  • 2 kiaušinio trynių
  • 0,5 pakelio spaghetti makaronų
  • šiek tiek fermentinio sūrio

Keptuvėje pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę.

Dubenėlyje išmaišyti grietinę su tryniais ir vėliau suberti atvėsusią šoninę:

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir pasilikti šiek tiek (puse puodelio) nuoviro, jei padažas išeitų pertirštas.
Nuvarvėjusius makaronus supilti atgal į puodą, pastatyti ant silpnos ugnies ir maišant supilti padažą - grietinę, trynius ir šoninę, intensyviai maišant pakaitinti keletą minučių ir nukelti nuo ugnies, į makaronus suberti dalį sūrio, jei padažas pertirštas įpilti makaronų nuoviro, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
P.S. Makaronai turėtų būti padengti plonu sluoksniu padažu.Labai skanu :)

Komentarų nėra: