penktadienis, rugsėjo 07, 2012

Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai


Reikės (4-5 asmenims):

3 pakuotės sparnelių (juose dažniausiai būna po 8vnt.)
druskos
pipirų
krakmolo
aliejaus

Padažui:

2 šaukštus skysto medaus
1/2 citrinos sulčių
5-6 skilteles česnako
2-3 šaukštus sojos padažo

Vištienos sparnelius supjaustome per lenkimus į 3 dalis. Padruskinam ir papipirinam. Paliekam pusvalandžiui ar ilgiau. Po pusvalandžio sparnelius išvoliojame krakmole (aš tiesiog didelį kiekį krakmolo užpilu ant sparnelių ir viską rankomis išmakaluoju, kol visi sparneliai pasidengia baltai). Gerai įkaitiname aliejų fritiūrinėje ar puode, dedam sparnelius (nedideliais kiekiais) ir kepam kol gražiai paruduos (kepant keptuvėje, labai sproginėja, šaudo, taškosi. Todėl geriausia rinktis didesnį puodą ar fritiūrinę).
Kol kepa sparneliai pasiruošiame padažą. Visus ingridientus sumaišome. Tikslesni kiekiai priklauso nuo česnako stiprumo, sojos sūrumo, medaus saldumo ir citrinos rūgštumo. Turi gautis saldžiai rūgščiai aštriai sūrus padažas. Padažą pilame į didelę keptuvę su lašeliu aliejaus ir pakaitinam kol pradės burbuliuoti, paragaujam (čia pasimato jo tikrasis skonis), suverčiam visus sparnelius ir maišom, kad padažas pasiektų visus sparniukų šonus ir truputį pakaramelizuojam (ne per ilgai, nes pradės degti). Valgome pirštais.
Be galo skanūs sparneliai!

Šaltinis. www.supermama.lt

Komentarų nėra: