antradienis, gruodžio 30, 2008

Mėgstamiausia sriuba

Sveiki visi!

Ilgai kaupiaus ir pagaliau ryžaus šiam žingsniui. Pagrindinis spyris buvo tame, kad Kalėdų senelis po eglute atnešė fotoaparatą :) Mintis, pasidalinti savo įgūdžiais gimė išties seniai, bet tuo metu neturėjau kuom vaizdžiai parodyt savo pagamintus patiekalus. Tikiuosi užsukę čia rasit skanių ir įdomių patiekalų, ir tuo pačiu - nesudėtingų. Nesu profesionali virėja, tiesiog gaminti man patinka ir ypač palepinti savo vyrą.

Iškart perspėju, kad galiu daryt rašytines klaidas, nes nesu labai gera rašytoja. Iš karto dėl to atsiprašau :)


Pirmas patiekalas, kurį nusprendžiau Jums pristatyti yra mūsų šeimos skaniausia sriuba. Taigi šios dienos mūsų vakarienę - Šiupininė sriuba.

Pirmiausia puode užviriname vandens, ir įmetame sultinio kubelį. Taip pat supjaustome kubeliais kelias nedideles bulves. Kol bulvės verda, keptuvėje šlakelyje aliejaus, pakepiname svogūną (supjaustytą kubeliais).


Kadangi gaminant šiupininę svarbiausia sudėti keletą rūšių mėsos, dedu įvairiai ką turiu šaldytuve: dešrelės, kumpis, vištiena ir t.t. Taigi šį kartą šaldytuve turejau keletą keptos vištos gabalėlių, ir rūkytos šoninės, viską supjausčiau kubeliais. Ir sudėjau į keptuvę:


Viską apkepiname ir į tą pačią keptuvę sudedame kubeliais pjaustytus 2-3 vidutinius marinuotus agurkus.

Visą šią masę patroškiname dar kelias minutes ir sudedam 2-3 šaukštus pomidorų padažo. Viskas atrodo štai taip:

Na ir galiausiai visą šią masę suverčiame į verdantį puodą su bulvem. Pabaigai dar įdedu prieskonių sriubai, pipirų, krapų bei kelis gabaliukus citrinos. Dar paskaninimui jei turit įmeskit kelias pjaustytas alyvuoges.


Skanaus!

2 komentarai:

stela rašė...

tikrai labai skani sriubyte:) tik as dar idejau perliniu kruopu, manau jos tikrai skonio nepagadino, gavosi labai skani:) aciu uz receptuka:)

RasosVirtuve rašė...

Mielai prasom,dziugu kad patiko :)