sekmadienis, sausio 19, 2014

Trapios tešlos pyragas su vištiena ir brokoliais


Tešlai reikės:

250 g. margarino kepiniams
1 stiklinė (200 g) grietines
1 kiaušinis
1 valg. š. cukraus
0,5 arbat. š. druskos
2,5 (~400g) stiklinės miltų

Margariną sutarkuoti su burokine tarka, sudėti ten visus likusius ingridientus ir grubiai išmaišyti-sukapoti. Nereikia kad ji išsimaišytu, butu vienalyte. Turi buti kaip tik kuo grubiau. Surinkti į vieną gumulą, suvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. ( aš vistik dažniausiai tešlą gerai išminkau į viena gumulą).

Įdarui:

vištienos filė arba kumpelių.
mocarelos sūrio.
tarkuoto parmezano,
1 kiaušinis,
apvirto brokolio,
neriebios grietinėlės mažas pakelis,
mėgiamų prieskonių (naudojau įvairias žoleles),
druska, pipirai ir šiek tiek malto muskato.

Tešla iškočiojame (aš sunaudoju vienam pyragui puse, kitą dalį užšaldau) ir išklojame formą. Keptuvėje apkepiname gabaleliais supjaustytą vištieną, sudedame ant tešlos, apvirtus brokolius taip pat. Sutarkuojame mocarelą ir taip pat dedame į kepimo indą. Gietinėlę išmaišome su kiaušiniu, druskiname, pipiriname, dedam muskatą ir prieskonius ir užpilame pyrago vidų. Ant viršaus užtarkuojame parmezaną.
 Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

Komentarų nėra: