sekmadienis, sausio 19, 2014

Linco tortas



Tešlai:

280g sviesto,
2 kiaušiniai,
210g cukraus,
210g migdolų,
280g miltų,
1 citrinos žievelė ir sultys,
3 virtų kiaušinių tryniai,
šiek tiek cinamono,
muskato.

Aptepti:

200g raudonųjų serbentų marmelado (naudojau aviečių uogienę)

Pabarstukai:

 migdolų drožlių

Minkštą sviestą gerai išplakti iki putų. Po vieną imušti kiaušinius ir po truputi suberti cukrų. Po vieną įleisti trynius, suberti migdolus, sijotus miltus, citrinos žievelę ir sultis. Įberti priskonius ir gerai išmaištyi.

tešlą padalinti i dvi dalis: didesnę dalį sudėti į sivestu ištepta kepimo formą. Ją gausiai aptepti uogiene ar marmeladu. Iš mažesnes tešlos dalies padarykite nestoras gyvatėles ir sudelioti groteles.

Pakraščiuose apdeliokite migdolų drožlių ir 175 karščio orkaitėje kepti apie 55 minutes.
Kadangi šis tortas turi ramiai subręsti, jį užklokite maistine plėvele ir keletą dienų palikti kambario temperatūroje. Kuo igliau ilsėsis, tuo gardesnis bus. Tortas nemėgsta šalčio, todėl nelaikykite šaldytuve.

Šaltinis. Daivos Trečiokaitės knyga "Kvepiantys"

Komentarų nėra: