antradienis, sausio 28, 2014

Keptų morkų ir ryžių mišrainė


Reikės:

4-5 morkų
100g ryžių,
10 vyšninių pomidorų,
pora saujų špinatų
kmynų,
prieskoninių žolelių mišinio,
druskos, pipirų,
alyvuogių aliejaus

Užpilui:

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas medaus,
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,
3 šaukštai baltojo vyno acto,
druskos,pipirų.

Morkas nuskusti supjaustyti storais šiaudeliais (padaliname į tris keturias dalis). Sudedame į kepimo indą pabarstome kmynais, žolelėmis, druska pipirais ir apšlakstome aliejumi. Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40minučių.
Ryžius išverdame kaip parašyta ant pakuotės. Ataušiname ir sudedame į indą, taip pat atvėsusias morkas, pomidorus perpjauname per puse ir sudedame špinatus.
Visus užpilui reikalingus produktus išmaišome ir užpilame ant salotų.

Šaltinis. Beatos virtuvė pirma knyga

Komentarų nėra: