penktadienis, gegužės 01, 2009

Varškinis tinginys


Reikės:
  • 400 g sausainių
  • 400 g varškės
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
  • 2-3 v. š. razinų
  • vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais.


Varškę pertrinti per sietelį.

Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.


Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo.


Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant.


Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti.


Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.


P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų). Labai labai labai skanu :)

4 komentarai:

Vilma rašė...

Paskutiniu metu jaučiu nesuprantamą potraukį varškės patiekalams, tad, vos pamačius tavo tinginį, taip seilės burnoje prisikaupė. :) Tokį, tik be džiovintų vaisių, mano mama pusryčiams gamindavo kai buvau maža. Pasakiškai rytai prasidėdavo! :)

RasosVirtuve rašė...

tikrai labai skanus tinginys,as kadangi nesu didele varskes megeja,tai sis variantas yra superinis :)

Elena rašė...

Mmmm, kaip skaniai atrodo! Būtinai išbanysiu :)

Anonimiškas rašė...

Nuostabiausias tinginys, mmmmmmmmmmmmm...............