Tešlai reikės:
- 500g. miltų
- 250g. margarino
- 7 v. šaukštai pieno
- 4 v. šaukštai aliejaus
- 1 kiaušinio
- 2 v. šaukštai cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Įdarui reikia:
- maždaug 1 kg. rabarbarų
- 2 saujų šaldytų vyšnių be kauliukų
- 1,5-2 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė bulvių krakmolo.
Išminkytą tešlą įvynioti į plevelę ar įsukti į maišelį ir padėti į šaldytuvą min. 1 val.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti griežinėliais, sudėti vyšnias be kauliukų, užpilti cukrumi ir supilti krakmolą viską gerai išmaišyti.
Atšaldytą tešlą padalinti pusiau (aš viršui palikau 1/4 dalį), vieną dalį iškočioti ir iškloti formos vidų, sudėti rabarbarus su vyšniom ir įdėti kepti kokiom 15-20 min. kol apačia tik pradės ruduoti.
Išimti iš orkaitės, iškočioti likušią tešlą ir supjaustyti juostelėmis, padengti pyrago viršų ir vėl kišti kepti kol gražiai paruduos. Skaniausia valgyti šiltą.
P.S. Kitą kartą dėsiu mažiau krakmolo. rabarbarų turėjau mažiau nei 1kg tai dėjau daugiau vyšnių. Atsiprašau už foto kokybę.. ir vėlfotografavau ne namie..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą