Reikės:
- 400 g sausainių
- 400 g varškės
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
- 2-3 v. š. razinų
- vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Varškę pertrinti per sietelį.
Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo.
Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant.
Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti.
Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų). Labai labai labai skanu :)
4 komentarai:
Paskutiniu metu jaučiu nesuprantamą potraukį varškės patiekalams, tad, vos pamačius tavo tinginį, taip seilės burnoje prisikaupė. :) Tokį, tik be džiovintų vaisių, mano mama pusryčiams gamindavo kai buvau maža. Pasakiškai rytai prasidėdavo! :)
tikrai labai skanus tinginys,as kadangi nesu didele varskes megeja,tai sis variantas yra superinis :)
Mmmm, kaip skaniai atrodo! Būtinai išbanysiu :)
Nuostabiausias tinginys, mmmmmmmmmmmmm...............
Rašyti komentarą