sekmadienis, gegužės 17, 2009

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu


Reikės:

  • 200 g sviesto
  • 200 ml cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 300 ml miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. vanilės
  • 2 v. š. kakavos miltelių
  • 50 ml kriaušių sulčių (bet kokio likerio ar brendžio)
  • 450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais

Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo.


Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti:


Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile. Persijoti miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišyti.


Atskirti 1/3 tešlos ir sudėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą, kriaušių sultis ar brendį ir gerai išmaišyti.


Kriaušes supjaustyti kubeliais.Į likusius 2/3 tešlos įmaišyti kriaušes.


Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti pusę šviesios tešlos, tada supilti tešlą su kakava ir supilti likusią šviesią tešlą. Peilį ar šakutę įsmeigti į tešlą ir apvesti ratu per visą formą, kad šviesi tešla ir tešla su kakava šiek tiek susimaišytų:


Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 50 min.


P. S. įpyliau 25 ml likerio ir 25 ml kriaušių sirupo... Labai labai skanus, purus keksas... :)

6 komentarai:

Unknown rašė...

Labai patiko tiek man pačiam, tiek, sužadėtinei, tiek visiem kitiem, kurie valgė. Šiandien ketvirta kartą kepam.

RasosVirtuve rašė...

Labai džiugu kad patiko :)

Anonimiškas rašė...

Sitas keksas einamiausias musu seimoj. Kepiau ne viena ir ne du kartus! Superinis. Tik kai gaminu, niekada nepagailiu brendzio ir darau is dvigubos normos, nes vienos per maza:) Aciu uz puiku recepta!

RasosVirtuve rašė...

musu seimos tai irgi vienas is megstamiausiu! :)
labai smagu kad patiko!

Anonimiškas rašė...

labai noreciau pabandyti :) bet va nesupratau del sviesto,ar jis turi buti minkstas,ir atsildytas iki skystumo??

RasosVirtuve rašė...

jis turi buti minkstas,kambario temperaturos.jokiais budais ne skystas :)