Reikės:
- 200 g sviesto
- 200 ml cukraus
- 3 kiaušiniai
- 300 ml miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 a. š. vanilės
- 2 v. š. kakavos miltelių
- 50 ml kriaušių sulčių (bet kokio likerio ar brendžio)
- 450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais
Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo.
Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile. Persijoti miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišyti.
Atskirti 1/3 tešlos ir sudėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą, kriaušių sultis ar brendį ir gerai išmaišyti.
Kriaušes supjaustyti kubeliais.Į likusius 2/3 tešlos įmaišyti kriaušes.
Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti pusę šviesios tešlos, tada supilti tešlą su kakava ir supilti likusią šviesią tešlą. Peilį ar šakutę įsmeigti į tešlą ir apvesti ratu per visą formą, kad šviesi tešla ir tešla su kakava šiek tiek susimaišytų:
Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
P. S. įpyliau 25 ml likerio ir 25 ml kriaušių sirupo... Labai labai skanus, purus keksas... :)
6 komentarai:
Labai patiko tiek man pačiam, tiek, sužadėtinei, tiek visiem kitiem, kurie valgė. Šiandien ketvirta kartą kepam.
Labai džiugu kad patiko :)
Sitas keksas einamiausias musu seimoj. Kepiau ne viena ir ne du kartus! Superinis. Tik kai gaminu, niekada nepagailiu brendzio ir darau is dvigubos normos, nes vienos per maza:) Aciu uz puiku recepta!
musu seimos tai irgi vienas is megstamiausiu! :)
labai smagu kad patiko!
labai noreciau pabandyti :) bet va nesupratau del sviesto,ar jis turi buti minkstas,ir atsildytas iki skystumo??
jis turi buti minkstas,kambario temperaturos.jokiais budais ne skystas :)
Rašyti komentarą