trečiadienis, spalio 03, 2012
Vištienos kumpelių troškinys su bulvėmis & pomidorais
Reikės:
vištienos kumpelių (naudojau be kaulo ir supjausčiau i kelias dalis).
~ 300 g vyšninių pomidorų (naudojau paprastus pomidorus),
mažesnių bulvyčių,
kelių šviežio raudonėlio šakelių,
krapų, petražolių,baziliko, rozmarino.
druskos, pipirų bei alyvuogių aliejaus,
šaukštas raudono vyno acto (naudojau balto vyno actą).
Bulves gerai nuplauti ir 10 min apvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Atsidėti į didesnį bliūdą.
Vištieną apibarstyti druska, pipirais, taip pat šiek tiek vištienos prieskonių nepagailėti ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi gerai išmaišyti/išmasažuoti viską. Keptuvę gerai įkaitinti ir joje apkepti iš abiejų pusių vištieną ( ~10 min), atidėti prie bulvių.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti skūreles. Sudėti prie kitų produktų.
Raudonėlio lapelius, krapus,petražoles,baziliką ir rozmariną, aliejų bei druską blenderio pagalba sutrinti iki vienalytės masės. Įpilame actą.
Gausis žalia masė. Šią masę pagardinti pipirais ir sujungus viską supilti į bliūdą ant vištienos ir bulvių. Išmaišyti ir perdėti į kepimo formą. Kepti 40 min 200°. Skanaus!
Šaltinis. Aguonėlė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Puiku, kad išbandėte! Mūsų namuose šiuo patiekalu svečiai dažnai vaišinami, nes darbo mažai o rezultatas skanus :)
isties patiko,gaminsiu tikrai daznai:)
tik padaziukas man kazkodel nelabai gavos..kita kart al jo daugiau reiks det :)
aciu uz puiku recepta!
manau padažas priklauso nuo pomidorų. Aš imu kuo mažesnius, kad jie greičiau pasileistų ;)
Rašyti komentarą