penktadienis, spalio 05, 2012
Plikytos tešlos koldūnai
Reikės:
3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
125 ml. vandens
druskos
Įdarui:
500 gr. maltos mėsos
pusė svogūno
1 kiaušinis
druska,pipirai
Į puodą įberti stiklinę miltų, kitame inde išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni. Pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min. ( aš sunaudojau per pus mažiau miltų nei nurodyta recepte,geriausia miltų kiekį reguliuotu pagal tešlos lipnumą).
Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir formuoti koldūnus. Virti nuo užvirimo 6 min.
Gaunas apie 60 koldūnų.
Šį kartą puse koldūnų kepiau keptuvėje, gavos maži skanūs čeburėkiukai :) Tešla išties labai skani! Prie keptų koldūnų pagaminau padažiuką: grietinė, česnakas, krapai ir petražolės.
Ačiū Skaniam gyvenimui už puikų receptą.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą