šeštadienis, spalio 06, 2012

Varškiniai čeburėkai


Reikės:

350g. pusriebės varškės (9proc. riebumo)
200g kefyro
2 kiaušinių
500-550g miltų
1 šaukštelio druskos
dar vieno kiaušinio prireiks čeburėkų kraštams patepti, kai juos lipinsite.

Įdarui:

500g maltos mėsos
2 šaukštų riebios grietinės
1 svogūno
druskos, pipirų, žiupsnelio mairūno.

Varškę sumaišyti su kefyru, druska, ir kiaušiniais. Geriausia tai padaryti blenderio pagalba, kad viskas taptų vientisa mase su susmulkėjusiais varškės grudeliais.
Miltus įisijokite į varškės masę ir gerai išmaišyti. Tešla bus gana minšta, ją suminkyti į vieną gumulą. Butinai reikia leisti tešlai pailsėti šaldytuve bent valandą, galima palikti net per naktį.
Tešlą padalinti nedideliais gabalėliais ir ant miltais pabarstyto stalo iškočioti apskritimus. Tešlą iškočioti plonai, plonesnė nei pusė centimetro.
Ant iškočiotų gabaliukų dėkite įdaro, suvilgykite kraštus išplaktu kiaušiniu, šakute užspausti kraštus ir kepti karštame aliejuje.

Šaltinis. Beatos virtuvė: Kepinių knyga

Komentarų nėra: