ketvirtadienis, spalio 11, 2012
Karamelinis obuolių pyragas
Biskvitui:
200 gr. kambario temperatūros sviesto
180 gr. cukraus (ėmiau mažiau 60 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus)
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų (man užteko 200g)
Obuolių sluoksniui:
apie 800 gr. obuolių
375 gr. indelis "Rududu" (turėjau kiek daugiau nei puse indelio)
Trupiniams:
75 gr. miltų
75 gr. rudojo cukraus
50 gr. avižinių dribsnių (neturėjau, naudojau manų kruopas)
1 a.š. cinamono
75 gr. šalto sviesto
Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu plakame iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). Mušti po vieną kiaušinį, ir kiekvieną paplakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.
Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais.
Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius.
Surinkimas. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Skanaus!
Dieviškas pyragas!
Šaltinis. AJ receptai.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą