trečiadienis, rugpjūčio 12, 2009

Kepti bulvių tarkiai

Šį patiekalą mane vaikystėje išmokė gaminti močiutė. Labai paprastas, ypač kai tingis kažką gamint, tai pirmiausia pagalvoju apie bulves, nes jas be galo mėgstu :)

Reikės:

  • bulvių,
  • druskos,
  • aliejaus

Nuskutame bulves ir jas sutarkuojame burokine tarka. Sudedame į keptuvę ir apkepiname:

Pagal skonį įdedame druskos, jei labai mėgstate porą šaukštų grietinės. Skanaus!

3 komentarai:

rūtuliukas rašė...

aš irgi iš Močiutės nusižiūrėjau tokį gėrį :)

megeja rašė...

Dar skaniau bus, jei baigiant kepti tarkius, ipilsite pora isplaktu kiausiniu, trumpai pakepinsite, tada apibarstysite tarkuotu fermentiniu suriu, uzdengsite dangciu ir paliksite porai minuciu ant mazos ugnies, iki issilydys suris. Mes toki patiekala vadinadavome "studentisku kugeliu".

RasosVirtuve rašė...

aciu uz patarima! :)