antradienis, sausio 13, 2009

"Štrudelis" su mėsa


Reikės:

  • 400g faršo
  • 1 pakelis šaldytos bemielės tešlos (mėlyna pakuotė)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 4-5 pomidorai arba skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
  • 2-3 šaukštai pomidorų padažo
  • kelios skiltelės česnako
  • prieskoniai

Morką ir česnaką sutarkuojam, svogūną supjaustome kubeliais (aš viską sublenderiuoju), apkepinam aliejuje.


Tuomet sudedam faršą ir prieskonius, pakepinam. Tuomet pomidorus užpilu karštu vandeniu ir palaikau maždaug 5-10 min, kad lengviau nusiluptų odelė. Taigi pomidorus taip pat sublenderiuoju (galima ir tiesiog smulkiai supjaustyti arba dėti konservuotus smulkintus pomidorus), sudedu į keptuvę ir pomidorų padažą. Viską patroškinu mazdaug 10 min. Atrodo štai taip:

Kol įdaras vėsta, tuo tarpu imu tešlą, ją šiekt tiek atšildau ir iškočioju. Dedu į skardą ant kepimo popieriaus ir sudedu įdarą:


Iškočioju antrą tokio pat dydžio lakštą ir uždėjus ant viršaus, užlankstau kraštelius. Atrodo taip:



Įkaitiname orkaitę iki 200 laisnių temperatūros, dedam į orkaitę ir kepame apie 20min, kol gražiai apskrunda:



Išties nesudėtingas patiekalas ir labai skanus! Valgome su grietine, skanaus! :)

Komentarų nėra: