- 400g faršo
- 1 pakelis šaldytos bemielės tešlos (mėlyna pakuotė)
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 4-5 pomidorai arba skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
- 2-3 šaukštai pomidorų padažo
- kelios skiltelės česnako
- prieskoniai
Tuomet sudedam faršą ir prieskonius, pakepinam. Tuomet pomidorus užpilu karštu vandeniu ir palaikau maždaug 5-10 min, kad lengviau nusiluptų odelė. Taigi pomidorus taip pat sublenderiuoju (galima ir tiesiog smulkiai supjaustyti arba dėti konservuotus smulkintus pomidorus), sudedu į keptuvę ir pomidorų padažą. Viską patroškinu mazdaug 10 min. Atrodo štai taip:
Kol įdaras vėsta, tuo tarpu imu tešlą, ją šiekt tiek atšildau ir iškočioju. Dedu į skardą ant kepimo popieriaus ir sudedu įdarą:
Iškočioju antrą tokio pat dydžio lakštą ir uždėjus ant viršaus, užlankstau kraštelius. Atrodo taip:
Įkaitiname orkaitę iki 200 laisnių temperatūros, dedam į orkaitę ir kepame apie 20min, kol gražiai apskrunda:
Išties nesudėtingas patiekalas ir labai skanus! Valgome su grietine, skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą