trečiadienis, sausio 14, 2009

Sūrio sriuba



Reikės:

  • 200-300g faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 kubeliai sultinio
  • 1 šaukštas miltų
  • 2-3 šaukštai sauso sūrio (Fallini "Grani di Sole")
  • ryžiai
  • prieskoniai
  • pora bulvių

Užvirinam vandenį, sudedam sultinio kubelį ir supjaustytas kubeliais bulves. Kai vanduo užverda sumetu faršo kukulius (faršą paruosiu kaip įprastai kotletams). Kol bulves verda sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Puoduke su karštu vanedniu ištirpinu sultinio kubelį, ir kitame puoduke ištirpinu sausą sūrį. Kai apkepa morka ir svogūnas dedu šaukštą miltų ir apkepinu, nuolat maišant. Tuomet supilu istirpina sultinio kubelį ir sūrį. Viską patroškinu.

Atskirai išverdam ryžius. Kai jau bulves ir faršo kukuliai beveik išvyrė sudedam visą masę, kurią troškinome keptuvėje:


Taip pat sudedam ryžius ir mėgiamus prieskonius. Skanaus! :)

Komentarų nėra: