- 275g miltų,
- 170g sviesto,
- 100g cukraus pudros,
- 1 kiaušinis,
- 50g brendžio
Įdarui:
- 5-6 obuoliai,
- 30ml citrinų sultys,
- 50g cukraus,
- 1 a. šaukštelis cinamono,
- 1 valg.saukštas vainilinio cukraus(obuoliams)
- 100g migdolų drožlių,
- 1 a. šaukštelis citrinų žievelės
- 40g. vanilinio cukraus (migdolams)
Glazūrai:
150g abrikosų arba persikų džemo
Sviestą sutarkuojame ir išmaišome su miltais. Tada imušame kiaušinį,supilame brendį, cukraus pudrą ir gerai išminkome. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į ša
ldytuvą porai valandų:
Obuolius nulupame ir supjaustome stambiomis riekelėmis, vieną obuolį daliname į 8 riekeles. Sudedame į dubenį, apibarstome cinamonu,cukrumi,vaniliniu cukrumi,apšlakstome citrinų sultimis,išmaišome ir paliekama pastovėti:
Migdolų drožles išmaišome su citrinų žievele ir vaniliniu cukrumi.
Traukiame tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame blyną, šiek tiek didesnį nei Jūsų kepimo forma. Klojame tešlą į sviestu pateptą formą, kad krašteliai truputį užsilenktų. Tešlą subadome šakute:
Ant tešlos paskirstome riešutų įdarą, gražiai išdeliojame obuolius ir kišame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Pyragą kepame apie 35minutes, kol obuoliai gražiai apskrus.
Kai pyragas iškeps, pašildome džemą ir šepeteliu plonu sluoksniu užtepame ant obuolių. Sknaus :)
Šaltinis.www.iki.lt
3 komentarai:
o drožles migdolų kur dėti?
na kaip ir parasyta riesutu idara dedam,taip pavadinau migdolus su citrinu zievele..
TOBULA!!! Skanesnio obuoliu pyrago nesu valgiusi.
Rašyti komentarą