pirmadienis, lapkričio 30, 2009

Obuolių pyragas II



Reikės tešlai:

  • 275g miltų,
  • 170g sviesto,
  • 100g cukraus pudros,
  • 1 kiaušinis,
  • 50g brendžio

Įdarui:

  • 5-6 obuoliai,
  • 30ml citrinų sultys,
  • 50g cukraus,
  • 1 a. šaukštelis cinamono,
  • 1 valg.saukštas vainilinio cukraus(obuoliams)
  • 100g migdolų drožlių,
  • 1 a. šaukštelis citrinų žievelės
  • 40g. vanilinio cukraus (migdolams)

Glazūrai:

150g abrikosų arba persikų džemo

Sviestą sutarkuojame ir išmaišome su miltais. Tada imušame kiaušinį,supilame brendį, cukraus pudrą ir gerai išminkome. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į ša
ldytuvą porai valandų:


Obuolius nulupame ir supjaustome stambiomis riekelėmis, vieną obuolį daliname į 8 riekeles. Sudedame į dubenį, apibarstome cinamonu,cukrumi,vaniliniu cukrumi,apšlakstome citrinų sultimis,išmaišome ir paliekama pastovėti:

Migdolų drožles išmaišome su citrinų žievele ir vaniliniu cukrumi.

Traukiame tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame blyną, šiek tiek didesnį nei Jūsų kepimo forma. Klojame tešlą į sviestu pateptą formą, kad krašteliai truputį užsilenktų. Tešlą subadome šakute:

Ant tešlos paskirstome riešutų įdarą, gražiai išdeliojame obuolius ir kišame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Pyragą kepame apie 35minutes, kol obuoliai gražiai apskrus.

Kai pyragas iškeps, pašildome džemą ir šepeteliu plonu sluoksniu užtepame ant obuolių. Sknaus :)
Šaltinis.www.iki.lt

3 komentarai:

egidija rašė...

o drožles migdolų kur dėti?

RasosVirtuve rašė...

na kaip ir parasyta riesutu idara dedam,taip pavadinau migdolus su citrinu zievele..

Skaiste rašė...

TOBULA!!! Skanesnio obuoliu pyrago nesu valgiusi.