- 300 g miltų,
- 100g cukraus,
- 1 a.šaukštelio vainilinio cukraus,
- 1a.šaukštelio kepimo miltelių,
- 70g sviesto,
- 3vnt. kiaušinių trynių,
- 35g grietinės (30% riebumo),
- 20ml vandens,
- 15g sviesto skardai ištepti
Įdarui:
- 150g graikinių riešutų,
- 100g cukraus (riešutų įdarui),
- 540g varškės (9%),
- 30g manų kruopų,
- 100g cukraus (varškės įdarui),
- 3vnt kiaušinių baltymų
Pasiruošiame tešlą. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Miltus sumaišome su cukrumi,vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudedame minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Triname (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai. 1/3 tešlos trupinių atidedame ir statome į šaldytuvą. Likusią tešlą
sumaišome su trupučiu vandens ir minkome, kol taps vientisa masė. Tešlą iškočiojame ant
miltais pabarstyto stalo ir išklojame sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
Riešutus pasmulkiname ir sumaišome su cukrumi. Ant tešlos paskirstome šį įdarą:
Varškę pertriname per sietelį arba sutriname trintuvu,kad neliktų gumulėlių. Į varškę įmaiįšome cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Šią masė padengiame ant riešutų įdaro:
Pabaigoje visą paviršių apibarstome atidėtos tešlos trupiniais:
Ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių ir kepame 1 valandą, kol gražiai apskrus:
Šaltinis. www.iki.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą