- 5 vnt. kiaušinių trynių
- 350g. kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 250g. sviesto
- 125g. cukraus pudros
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 10g. sviesto skardai ištepti
Įdarui:
- 900g. aviečių (šaldytos arba šviežios)
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 30g. krakmolo
- 5 vnt. kiaušinių baltymų
- 125g. cukraus
- 40g vanilinio pudingo (milteliais)
- 1g. citrinų rūgšties
- 30g migdolų drožlių
Miltus suamišyti su kepimo milteliais,cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudedame kiaušinių trynius ir įtarkuojame sviesto. Minkome, kol tešla taps vientisa.
Suformuojame tešlos rutulį ir įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 1valandai į šaldytuvą,arba 30min į kamerą.
Po to apvalią kepimo skardą ištepame sviestu ir tolygiai išklojame tešlą. Ir kepame orkaitėjė įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30 min, kol pyrago pagrindas apskrus.
Avietes atšildome ir nuvarviname,sumašome su krakmolu ir vaniliniu cukrumu. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstome avietes ir grąžiname pyragą į orkaitę 10 min.
Kiaušinių baltymus išplakem iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį beriame cukrų ir nessutodami plakame, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakame truputį citrinų rūgšties ir vanilės skonio pudingo miltelių. Baltimų masę šaukštu tolyg
iai sudėdame ant aviečių ir pabarstome paskrudintais migdolais (migdolų drožles skrudinau mikrobangų krosnelėje apie 1 min.). Dedame pyragą į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę į minutems:
Skanaus!
p.s. originalas gamintas su vyšniom,bet deja jos jau buvo išpardutos :) kitą kart bandysiu su vyšniom.
Šaltinis.www.iki.lt
5 komentarai:
Didžiausi komplimentai Rasiuko Virtuvei! Nuostabūs saldumynai.. susižavėjau.. :)
labai malonu ir dziugu kad patiko! :)
Labai labai gardus pyragas ir visa šeimyna labai gyrė. Dėkui už receptą.:)))
Tu nuostabi :)Dziaugiuos,kad uztikau Tavo ''buveine'' cia :) Viskas taip gardziai atrodo ir traukia aki :)Kai tik turesiu laiko butinai pasinaudosiu Tavo receptais ;]
Anonime,labai malonu kad Jums patiko!:)
Rašyti komentarą