pirmadienis, balandžio 20, 2009

Morengai


Reikės:

  • 2 kiaušinio baltymai, kambario temperatūros
  • 125 g smulkaus cukraus (arba cukraus pudros)
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto

Kiaušinio baltymus plakti mikseriu, kol suputos. Tada plakant berti po 1 - 2 v. š. cukraus.


Kitą dalį cukraus galima berti tik tuomet, kai prieš tai subertas bus visiškai ištirpęs (patikrinti galima šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų - turi visiškai nesijausti cukraus kristalų). Plakti, kol bus subertas visas cukrus ir masė bus lygi bei blizgi. Įmaišyti vanilę ir kitus priedus, jei naudojate. Apvertus dubenį masė neturi iškristi.


Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti keturiasdešimt 2,5 cm skersmens morengų. Kepti iki 120º C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Nuo kepimo popieriaus nuimti tik tuomet, kai morengai visiškai atauš.


P.S. Vanilės ekstrakto neturėjau ir be jos skaniai gavos :) tik dėja pirmą kartą naudojau konditerinį maišelį, todėl forma morengų ne itin vykusi gavos :) Bet laaabai skanu :)

4 komentarai:

evil girl rašė...

o is 2 baltimu kiek cia ju gaunas?

RasosVirtuve rašė...

mazdaug viena skarda-pilna lekste.

Inga* rašė...

o jei apvertus dubenį masė iškrenta, ką tada daryt ?

RasosVirtuve rašė...

plakti reikia labai ilgai..tikrai turi neiskristi,ir mase net blizgeti pradeda.