pirmadienis, lapkričio 26, 2012

Užkandis su keptom marinuotom paprikom


Reikės:

5 paprikų,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas vynuogių acto,
2 šaukštai kaparėlių,
sauja šviežio čiobrelio (naudojau džiovintą),
skiltelė česnako,
šaukštelis maltos paprikos,
druskos, pipirų,
prancūziškos baguette duonos,
tepamo kreminio sūrio.

Įkaitiname orkaitę iki 250C. Paprikas sudėdam į skardą ir pašauname į orkaitę, į patį viršų. Kepti kol paprikų viršus pajuoduos. Apverčiam, kad apekptu kita pusė. Iškepusias paprikas suvyniojam į aliuminio foliją, palaikom kol atauš. Nulupam odelę, išimam sėklas ir supjaustome į 4-6 dalis.
Dubenyje sumaišome aliejų, actą, kaparėlius (šiek tiek susmulkintus), kapotą česnaką, maltą papriką ir čiobrelį, druskos, pipirų. Sluoksniuoti paprikas su užpilu nedideliame stiklainyje. Prieš valgant palaikome bent valandą šaldytuve.
Duoną supjaustome ir aptepame kreminiu sūriu, uždedame po paprikos gabaliuką, užpilam šiek tiek skysčio, kuriame mirko paprikos.
Itin skanu!



Šaltinis. Tinginiai irgi verda..

Komentarų nėra: