antradienis, rugsėjo 13, 2011

Maltos jautienos velingtonas (pagal Oliverį)


Reikės:

1 svogūno
1 morkos
1 salierų stiebo
1 bulvės
2 česnako skiltelės
2 dideli pievagrybiai
4 rozmarinų šakelių
didelė sauja šaldytų žirnių
1 kiaušinio
500g. maltos jautienos
drusko,pipirų
500g. šaldytos sluoksniuotos tešlos

Svogūną, morką, bulvę ir salierą supjaustyti kubeliais. Česnaką smulkiai sutarkuokite. Grybus taip pat supjaustyti kaip ir kitas daržoves. Viską sudėti į keptuvę taip pat nepamirštam aliejaus. Sudedam susmulkintus rozmarinus. Kepame maždaug 8min. Suberiame žirnius ir pakepinam dar minutę. Daržoves sudedame į indą ir atvėsiname.

Kiaušinį suplakame, dedame faršo, druskos, pipirų ir atvėsintas daržoves. Viską gerai išmaišome.

Iškočiojame tešlą. Suformuojame ilgą dešrelės pavidalo ritinį. Įdarą įvyniojame į tešlą, galus užsukame, kad būtų panašu į didelį saldainį. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir dedame velingtoną. Aptepame kiaušiniu ir orkaitėje kepame apie valandą, 180 laipsnių temperatūroje.


Komentarų nėra: