antradienis, rugsėjo 13, 2011

Kriauklės su grietinėle, rūkyta šonine ir žirnių padažu (pagal Oliverį)


Reikės:

rūkytos šoninės (naudojau apie 200g)
150g. parmezano
druskos, pipirų
400g kriauklių makaronų
300g šaldytų žirnių
200g grietinėlės
1 citrina
ryšelis šviežių mėtų

Šoninę supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje. Kai šoninė parus sudedame žirnius, maždaug po minutės supilame grietinėlę ir supjaustytas mėtas. Kai viskas pradės burbuliuoti nuimame nuo keptuvės.

Išverdame makaronus kaip nurodyta ant pakuotės. Pasiliekame šiek tiek nuoviro jei padažas būtų per tirštas. Ant makaronų užspaudžiame citrinos.

Sumaišome makaronus su padažu ir užtarkuojam parmezaną, viską išmaišome.

Komentarų nėra: