pirmadienis, balandžio 04, 2011

Žirnių ir morkų sriuba pagal Beatą


Reikės:

2l vištienos sultinio,
1 stiklinė skaldytų džiovintu žirnių,
1 laurų lapas,
100g šaltai rūkytos šoninės,
1 svogūnas,
1 saliero lapkotis,
5 vidutinio dydžio morkos,
prieskoninių žolelių,
juodųjų pipirų

Į užvirusį sultinį suberti žirnius (juos perplaunu ir pamirkau per naktį vandenyje). Žirnius verdame ant nedidelės ugnies maždaug 30min. Keptuvėje pakepiname supjaustytą šoninę. Įdedame šaukštą sviesto ir suberiame pjaustytą svogūną, salierą bei tarkuotas morkas. Keptuvės turinį sudedame į puodą su žirniais. Pabaigoje įmetame prieskoninių žolelių ir pipirų.

Komentarų nėra: