penktadienis, sausio 22, 2010

Vištienos piršteliai



Reikės:

  • 400-500g vištienos filė (vidinė)
  • 2vnt šviežia raudona aitrioji paprika(arba malta paprika 1-2šaukšteliai)
  • 3 skiltelės česnako
  • 45 ml citrinų sultys (naudojau vieną didelę)
  • 1 a.š. malta kalendra
  • 50g kvietiniai miltai
  • 2 kiaušiniai
  • 70g malti džiūvesėliai
  • žiupsnelis druskos

Iš vištienos filė išpjaustykite sausgysles ir perpjauti per pusę. Įspaudžiame česnaką ir sumalampapriką (paprikos nenaudojau),įspaužiame citrinų sultys ir įber
iame druską. Viską išmaišome ir paliekma marinuotis šaldytuve maždaug 3
0-45 min.

Vištienos gabalėlius apvoliojame miltuose,pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvesėliuose:

Apvoliotus gabelėlius dedame į įkaitintą gilią keptuvę ir gruzdiname 5-8 minutes,kol gražiai apskrus.

Iškepus sudedame ant popierinio rankšluosčio,kad susigertų riebalai.

Gaminsiu išties nekartą,nes gavosi labai sultinga ir skani vištiena:)

Šaltinis. www.iki.lt

1 komentaras:

aguonele rašė...

atrodo tai ziauriai skaniai! as ir tokius gaminu ir be proto megstu ;)