pirmadienis, birželio 01, 2009

Purūs kotletai


Reikės:

  • 500g faršo
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto tepamo varškės sūrelio
  • 2-3 šaukštai džiuvesėlių
  • 1 kiaušinis
  • prieskoniai
  • 200g grietinėlės

Morką ir svogūną blenderio pagalba sumalame ir sudedame į faršą. Taip pat sudedam džiuvesėlių, kiaušinį, prieskonius ir sūrelį, gerai išmaišome:

Formuojame norimo dydžio kotletus ir apkepiname ketuvėje.

Sudedame į kepimo indą, butų gerai jei su dangčiu (jei ne tai uždengiame foliją) įpilame grietinėlės ir pašauname į įkaitintą 200 laipsnių temperatūroje orkaitę, kepame maždaug 30 min:

4 komentarai:

sarune rašė...

ka galma butu panaudot vietoj grietineles? atsidarau saldytuva o pasirodo vietoj grietineles turejau grietines..:) patark:)

RasosVirtuve rašė...

gal kartais turite pieno? jei taip tai i keptuve idekite sviesto,suberkite pora saukstu miltu ir po truputi ipilkite pieno,gausis tirstas padazas ir juo uzpilkite kotletus.

sarune rašė...

o dar kokiu galimu variantu yra?:)

RasosVirtuve rašė...

deja nezinau..nebent dar bent vandens ipilt ar sultini,kad pasitroskintu.