trečiadienis, birželio 10, 2009

Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu


Reikės:
  • 200 g šaldytų smulkintų špinatų, atšildytų
  • 1 kg kalakutienos faršo
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas,
  • smulkiai supjaustytas
  • 3 česnako skiltelės, sukapotos
  • 1 kiaušinis
  • 1 ¾ puodelio pieno
  • ¾ puodelio džiūvėsėlių (3 saujos)
  • ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • druskos,
  • pipirų
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 v. š. miltų
  • 1 puodelis vištienos sultinio
  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • ½ a. š. malto muskato

Špinatus nusausinti. Dėti kalakutieną į didelį dubenį ir sumaišyti su špinatais, puse svogūnų, česnakais, kiaušiniu, ¼ puodelio pieno, džiūvėsėliais, sūriu, druska bei pipirais. Gerai išminkyti.


Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Suformuoti kukulius, juos išdėlioti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ir apšlakstyti alyvų aliejumi. Kepti 25 min.


Tuo metu nedideliame puode įkaitinti šlakelį alyvų aliejaus ir sviestą. Suberti likusius svogūnus ir pakepinti 2 min., tada įmaišyti miltus ir dar kepti 1 min. Palaipsniui įmaišyti likusius 1 ½ puodelio pieno ir sultinį. Užvirti, nukelti nuo viryklės, įmaišyti sūrį ir pagardinti druska, pipirais bei muskatu.




P.S. Vietoj parmezano naudojau paprastą fermentinį sūrį. Padažas gavosi be galo skanus, rekomenduoju išbandyti.. :)

Komentarų nėra: