ketvirtadienis, kovo 12, 2009

Žirniai su spirgučiais


Šį kartą vakarinę gamino mano vyras, todel ir patiekalas "vyriškas". Labai nepeikit, nes tai jo debiutas :)

Reikės:

  • žirnių
  • karštai rūkytos šoninės
  • 1 svogūnas
  • prieskoniai
  • krapai
  • druska

Žirnius užpilame vandeniu ir palaikome kaip imanoma ilgiau, galima ir iš vakaro. Tuomet puode verdame mazdaug 30 min, vis ragaujant.
Keptuvėje apkepiname kubeliais supjaustyta svogūną ir šoninę.



Žirnius ir svogūną su šoninę išmaišome, pabarstome krapais ir skanaus! :) Ir žinoma labai tinka prie šio patiekalo alus :)

3 komentarai:

egliosha rašė...

labai apetitnai atrodo, pati uzsimerkiau zirniu, kuriu niekaip neprisiruosiau issivirt :D

Irmis rašė...

Jau pasidariau .. pasaka...

Sharas rašė...

Pats gardžiausias patiekalas ruoštas namuose,prie kurio neapseisi be ALAUS :)