sekmadienis, kovo 01, 2009

Džadžiki padažas (arba agurkinis padažas)


Reikės:

  • 200ml natūralaus jogurto
  • 1 nedidelis agurkas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas aliejaus
  • kiumino
  • oregono
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirai

Agurką sutarkuojame ir nuspaudžiame sultys. Sudedam jogurtą, įspaudžiame česnaką, įdedam aliejaus, ir likusius ingridientus. Viską gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve atšati.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

na kuminas ir oregonas tai jau virsune, nors zodineli atsiverstum.

Anonimiškas rašė...

Tai yra ne zazziki, o džadžik (turkiškai cacık). Mano vyras turkas vadina cacık kaip šaltibarščius, bet be burokėlių :)

RasosVirtuve rašė...

aciu uz pastaba,pasitaisysiu :)