Reikės:
- vištienos krūtinėlės
- mozzarellos sūrio
- traškių salotų (iceberg)
- pomidoro
- agurko
- batono skrebučių
Padažui:
- česnako
- majonezo
- druskos
- alyvuogių aliejus
- petražolių arba krapų
- šiek tiek citrinos sulčių
Vištienos krūtnėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais pamarinuoti mėgstamais prieskoniais. Kol marinuojasi vištiena pasidarom skrebučius - batoną supjaustom kvadratėliais ir pakepinam ant šiek tiek alyvuogių aliejaus:
Agurką supjaustyti šiaudeliais.Supjaustome pomidorus:
Salotų lapus suplėšome.
Supjaustome kubeliais mocarelos sūrį:Į lėkštę sudedam suplėšytas salotas, pjaustytus pomidorus, agurkus, , po to sudedam skrebučius, sūrį, pakepinam ant alyvuogių aliejaus vištieną (supjaustytą kubeliais):
Sudedam ant viršaus į lėkštę, ir viską užpilam tokiu padažu: į dubenėlį įspaudžiam česnako, įberiam smulkiai kapotų petražolių arba krapų, druskos, majonezo, šiek tiek citrinos sulčių įspaudžiam ir šlakelį vandens, kad praskiesti majonezą. Padažas turėtų būti skystos konsistencijos.
Juo apšlakstom salotas ir skanaus!
3 komentarai:
Kaip skanu!!! O tas padažiukas be vandens keptai duonytei nerealai sueitų :) Super skanu, ypač vasarą!
Labai skanu, visai seimynai labai patiko, draugams ir giminems taip pat :)))
Mano mėgstamiausios dabar!! niam niam
Rašyti komentarą