ketvirtadienis, rugsėjo 06, 2012

Trapios tešlos pyragas su mozarella, pomidorais ir baziliku


Tešlai reikės:

250 g. margarino kepiniams
1 stiklinė (200 g) grietines
1 kiaušinis
1 valg. š. cukraus
0,5 arbat. š. druskos
2,5 (~400g) stiklinės miltų

Margariną sutarkuoti su burokine tarka, sudėti ten visus likusius ingridientus ir grubiai išmaišyti-sukapoti. Nereikia kad ji išsimaišytu, butu vienalyte. Turi buti kaip tik kuo grubiau. Surinkti į vieną gumulą, suvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. ( aš vistik dažniausiai tešlą gerai išminkau į viena gumulą).

Įdarui:

Mozarella (vienas pakelis)
dėžute Cherry pomidorų (jeigu matau kad geri ir raudoni, tai kartais naudoju ir didelius pomidorus, tik juos reikia palaikyti karštame vandeny ir nulupti,bet iš patirties geriau mažiukai pomidorai,jie išleidžia mažiau skysčio)
neriebios gretinėlės mažas pakelis
1 kiaušinis
bazilikas (skaniausia šviežias, bet galima ir su džiovintų)
truputį tarkuoto parmezano arba chedderio pabarstyti
Druska, juodieji pipirai, truputi malto muskato.

Tešla iškočiojame (aš sunaudoju vienam pyragui puse, kitą dalį užšaldau) ir išklojame formą. Į vidų sudedame gabaliukais supjaustytą mozarellą, per puse perpjautus pomidoriukus, bazilikų lapus. Gietinėlę išmaišome su kiaušiniu, druskiname, pipiriname, dedam muskatą ir užpilame pyrago vidų. Ant viršaus užtarkuojame parmezaną/chedderį. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

P.s kartais papildomai įdedu špinatų arba kumpelio. Pyragas be galo gardus, net nespėjau nufotografuoti jau iškepusio, nes dingsta akirmirksniu.. Svarbiausia nepatingėkite pasigaminti tešlą ,nes ji labai skani. Šis pyragas  šios vasaros atradimas :)
Šaltinis. www.supermama.lt

Komentarų nėra: