pirmadienis, lapkričio 30, 2009

Obuolių pyragas II



Reikės tešlai:

  • 275g miltų,
  • 170g sviesto,
  • 100g cukraus pudros,
  • 1 kiaušinis,
  • 50g brendžio

Įdarui:

  • 5-6 obuoliai,
  • 30ml citrinų sultys,
  • 50g cukraus,
  • 1 a. šaukštelis cinamono,
  • 1 valg.saukštas vainilinio cukraus(obuoliams)
  • 100g migdolų drožlių,
  • 1 a. šaukštelis citrinų žievelės
  • 40g. vanilinio cukraus (migdolams)

Glazūrai:

150g abrikosų arba persikų džemo

Sviestą sutarkuojame ir išmaišome su miltais. Tada imušame kiaušinį,supilame brendį, cukraus pudrą ir gerai išminkome. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į ša
ldytuvą porai valandų:


Obuolius nulupame ir supjaustome stambiomis riekelėmis, vieną obuolį daliname į 8 riekeles. Sudedame į dubenį, apibarstome cinamonu,cukrumi,vaniliniu cukrumi,apšlakstome citrinų sultimis,išmaišome ir paliekama pastovėti:

Migdolų drožles išmaišome su citrinų žievele ir vaniliniu cukrumi.

Traukiame tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame blyną, šiek tiek didesnį nei Jūsų kepimo forma. Klojame tešlą į sviestu pateptą formą, kad krašteliai truputį užsilenktų. Tešlą subadome šakute:

Ant tešlos paskirstome riešutų įdarą, gražiai išdeliojame obuolius ir kišame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Pyragą kepame apie 35minutes, kol obuoliai gražiai apskrus.

Kai pyragas iškeps, pašildome džemą ir šepeteliu plonu sluoksniu užtepame ant obuolių. Sknaus :)
Šaltinis.www.iki.lt

pirmadienis, lapkričio 23, 2009

Saulėta lašiša


Reikės:

  • 1,2kg lašišos filė
  • 1,5 stiklinės natūralių apelsinų sulčių
  • 200ml grietinėlės
  • prieskonių,
  • citrinos sulčių

Lašišą gausiai ištriname mėgiamais prieskoniais, pašlakstome citrinų sultimis ir paliekame bent pusvalandžiui.

Tada dedame į kepimo indą ir užpilame apelsinų sultimis:

Pašauname į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 30 min. Tuomet ištraukiame ir įpilame grietinėlę, kepame dar 10 min:

Skanaus!
p.s. Ačiū už receptą Saulei :)

Silkė su burokėlias arba "po kailiniais"



Ačiū už šį receptą draugei Agnei, skanesnės silkės su burokėliais tikrai nesu valgius. Taigi siulau išbandyti :)
Reikės:

  • 4-5 gabalėlių sūdytos silkės
  • 2 vnt. svogūnų
  • 3 vnt. virtų kiaušinių
  • 100g. sūrio
  • 2 vnt. obuolių
  • 3-4 vnt. virtų burokėlių
  • majonezo

Supjaustome silkę gabelėliais ir dedame į indą:

Pakepinam supjaustytus svogūnus ir krauname ant silkės, štai taip:

Sutarkuojame burokine tarka kiaušinius ir dedame ant keptų svogūnų:

Sekantis sluoksnis, dedame tarkuotą sūrį:

Sutarkuojame obuolius ir taip pat dedame į indą:

Galiausiai dedame tarkuotus burokėlius ir aptepame paviršiu majonezu:


Patarimas. Gėriausia gaminti iš vakaro, kad per naktį ši mišrainė susigulėtų, tuomet skonis gaunas gėresnis :)

penktadienis, lapkričio 20, 2009

Pyragas "Avietės pusnyje"



Reikės tešlai:

  • 5 vnt. kiaušinių trynių
  • 350g. kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 250g. sviesto
  • 125g. cukraus pudros
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 10g. sviesto skardai ištepti

Įdarui:

  • 900g. aviečių (šaldytos arba šviežios)
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 30g. krakmolo
  • 5 vnt. kiaušinių baltymų
  • 125g. cukraus
  • 40g vanilinio pudingo (milteliais)
  • 1g. citrinų rūgšties
  • 30g migdolų drožlių

Miltus suamišyti su kepimo milteliais,cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudedame kiaušinių trynius ir įtarkuojame sviesto. Minkome, kol tešla taps vientisa.
Suformuojame tešlos rutulį ir įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 1valandai į šaldytuvą,arba 30min į kamerą.


Po to apvalią kepimo skardą ištepame sviestu ir tolygiai išklojame tešlą. Ir kepame orkaitėjė įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30 min, kol pyrago pagrindas apskrus.

Avietes atšildome ir nuvarviname,sumašome su krakmolu ir vaniliniu cukrumu. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstome avietes ir grąžiname pyragą į orkaitę 10 min.

Kiaušinių baltymus išplakem iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį beriame cukrų ir nessutodami plakame, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakame truputį citrinų rūgšties ir vanilės skonio pudingo miltelių. Baltimų masę šaukštu tolyg
iai sudėdame ant aviečių ir pabarstome paskrudintais migdolais (migdolų drožles skrudinau mikrobangų krosnelėje apie 1 min.). Dedame pyragą į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę į minutems:

Skanaus!
p.s. originalas gamintas su vyšniom,bet deja jos jau buvo išpardutos :) kitą kart bandysiu su vyšniom.
Šaltinis.www.iki.lt


Cinamoniniai riestainiai


Reikės:

  • 40g medaus
  • 40 g sviesto
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 kiaušinio
  • bemielės sluoksniuotos tešlos

Minkštą sviestą sumaišyti su medumi ir cinamonu:


Tešlą truputį atšildyti ir pakočioti,ir atpjauti maždaug 15 cm ilgio ir 15cm pločio lakštus ir ištepti paruoštu kremu:
Tada imam vieną tešlos kraštą ir suvyniojam suktinuką iki vidurio. Tada taip pat uzvyniojam ir kitą kraštą:

Suvyniotą tešlą ištepame kiaušinio plakiniu ir suojaustome 1-2cm storio riekelėmis ir dedame ant kepimo popieriaus:

Skardą dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 12-15 min.
p.s cinamono neturejau tai naudojau kakava :)
Šaltinis. www.iki.lt