ketvirtadienis, kovo 26, 2009

Kiaulienos troškinys su alumi (pagal J.Oliverį)


Visų pirmą tai receptą šiek tiek pakeičiau pagal save, pagal Oliverį tai būtų jautienos troškinys ir daržoves kiek kitokias dėjau :) Bet gavos tikrai skaniai.

Reikės:

  • kubeliais supjaustytos kiaulienos sprandinės
  • 3 šaukštai miltų
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 50g rūkytos šoninės
  • 2 morkos
  • 4 bulvės
  • 1 cukinija
  • 2 pomidorai
  • 0.5l alaus
  • prieskoniai

Kiaulienos gabaliukus užmarinuoti ir palaikyti bent porą valandų. Tada idėti miltus ir ismaišyti, kol miltai tolygiai pasiskirstys.



Supjaustome kubelias bulves ir norimo dydžio morkas:


Stambiais kubeliais supjaustome svogūną.

Taip pat supjaustome kubeliais cukiniją:

Mėsą apkepinti keptuvėje, kol gražiai parus.

Užkaiskite puodą, sudėkite mėsą, daržoves ir kubeliais supjaustytą šoninę:


Įpilkite alaus ir 200-300ml vandens. Sudėkite mėgstamus prieskonius uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 1val.


Likus maždaug 20-30min iki pabaigos sudėjau kubeliais supjaustytus pomidorus.

penktadienis, kovo 20, 2009

Spaghetti carbonara


Reikės:

  • 200 -300g. šoninės
  • 4 didelių šaukštų su kaupu grietinės
  • 2 kiaušinio trynių
  • 0,5 pakelio spaghetti makaronų
  • šiek tiek fermentinio sūrio

Keptuvėje pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę.

Dubenėlyje išmaišyti grietinę su tryniais ir vėliau suberti atvėsusią šoninę:

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir pasilikti šiek tiek (puse puodelio) nuoviro, jei padažas išeitų pertirštas.
Nuvarvėjusius makaronus supilti atgal į puodą, pastatyti ant silpnos ugnies ir maišant supilti padažą - grietinę, trynius ir šoninę, intensyviai maišant pakaitinti keletą minučių ir nukelti nuo ugnies, į makaronus suberti dalį sūrio, jei padažas pertirštas įpilti makaronų nuoviro, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
P.S. Makaronai turėtų būti padengti plonu sluoksniu padažu.Labai skanu :)

trečiadienis, kovo 18, 2009

Itališka sriuba „Minestroni“


Reikės:
  • 1 cukinijos
  • 1 moros
  • 1 baklažano (naudojau puse)
  • pora saujų šparaginių pupelių
  • pora saujų makaronai
  • 70 g pomidorų pasta
  • druska
  • pipirai
  • sultinio kubeliai
  • prieskoniai
Puode užviriname vandens ir sudedame sultinio kubelių.
Daržoves: cukiniją, morką ir baklažaną supjaustome mažais kubelias:


Sudedame daržoves ir pomidorų pastą į keptuvę ir apkepiname:

Sudedame į puodą.

Taip pat sudedam šparagines pupeles:

Ir sudedam makaronus (naudojau smulkius plonus) ir prieskonius :

Paverdame dar kelias minutes ir skanaus! :)

antradienis, kovo 17, 2009

Šiltos vištienos salotos


Reikės:

  • vištienos krūtinėlės
  • mozzarellos sūrio
  • traškių salotų (iceberg)
  • pomidoro
  • agurko
  • batono skrebučių
Padažui:
  • česnako
  • majonezo
  • druskos
  • alyvuogių aliejus
  • petražolių arba krapų
  • šiek tiek citrinos sulčių

Vištienos krūtnėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais pamarinuoti mėgstamais prieskoniais. Kol marinuojasi vištiena pasidarom skrebučius - batoną supjaustom kvadratėliais ir pakepinam ant šiek tiek alyvuogių aliejaus:

Agurką supjaustyti šiaudeliais.

Supjaustome pomidorus:

Salotų lapus suplėšome.

Supjaustome kubeliais mocarelos sūrį:

Į lėkštę sudedam suplėšytas salotas, pjaustytus pomidorus, agurkus, , po to sudedam skrebučius, sūrį, pakepinam ant alyvuogių aliejaus vištieną (supjaustytą kubeliais):


Sudedam ant viršaus į lėkštę, ir viską užpilam tokiu padažu: į dubenėlį įspaudžiam česnako, įberiam smulkiai kapotų petražolių arba krapų, druskos, majonezo, šiek tiek citrinos sulčių įspaudžiam ir šlakelį vandens, kad praskiesti majonezą. Padažas turėtų būti skystos konsistencijos.


Juo apšlakstom salotas ir skanaus!

penktadienis, kovo 13, 2009

Traškios vištienos salotos


Reikės:
  • 200g balto batono

  • 250g vištienos filė

  • 150g sūrio (naudojau Mocarelos)

  • 300g agurko

  • 1 svogūno

  • salotų (naudojau Icerberg)

Užpilui:

  • 4 valgomiejo šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 3 skiltelės česnako

  • 1 valgomasis šaukštas acto 6%

  • druska

  • pipirai


Vištienos filė virti 20 min.:



Atvėsus, susmulkinti suplėšyti štai taip:



Batoną supjaustyti kubeliais ir keptuvėje aliejuje apkepti iki gelsvumo:


Agurką supjaustyti šiaudeliais.



Svogūną supjaustome pusžiedžiais:


Sūrį sutarkuojame smulkia tarkos puse:


Gaminame užpilą: sumaišome aliejų, acta, druską, pipirą ir įspaudžiame česnaką.


Salotų lapus suplėšome:


Sudedame agurkus, svogūną, filė, sūrį, užpilą ir skrebučius. Patarimas, skrebučius sudėkite prieš patiekiant ant stalo tam, kad jie išliktų traškūs. Skanios, traškios ir gaivios salotos :)

ketvirtadienis, kovo 12, 2009

Varškėčiai


Reikės:
  • 1kg varškės
  • 3 kiaušiniai
  • 200g grietinės
  • pusė šaukštelio sodos
  • 3-4 stiklinės miltų
  • 4-5 šaukštai cukraus

Varškę kiaušinius ir cukrų gerai išmaišyti. Į giretinę įdėti sodą ir taip pat gerai išmaišyti, ir sudėti į varškę:

Sudėti miltus ir gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų. Iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti skrituliukus:


Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.



Skanaus!

Troškinta vištiena su daržovėmis



Reikės:

  • vištienos kulšelių
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • šaldytos daržovės
  • sultinio kubelis
  • prieskoniai

Supajustome morką ir dedame i kepimo indą:


Ant viršaus sudedam kubeliais pjaustytą svogūną:

Ir šaldytas daržoves:

Keptuvėje apkepinam vištos kulšeles:



Ir sudedam ant šaldytų daržovių, užpilame sultiniu bei pridedam mėgiamų prieskonių:



Uždengiame dangčiu, pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir troškiname maždaug 50 min.

Žirniai su spirgučiais


Šį kartą vakarinę gamino mano vyras, todel ir patiekalas "vyriškas". Labai nepeikit, nes tai jo debiutas :)

Reikės:

  • žirnių
  • karštai rūkytos šoninės
  • 1 svogūnas
  • prieskoniai
  • krapai
  • druska

Žirnius užpilame vandeniu ir palaikome kaip imanoma ilgiau, galima ir iš vakaro. Tuomet puode verdame mazdaug 30 min, vis ragaujant.
Keptuvėje apkepiname kubeliais supjaustyta svogūną ir šoninę.



Žirnius ir svogūną su šoninę išmaišome, pabarstome krapais ir skanaus! :) Ir žinoma labai tinka prie šio patiekalo alus :)

sekmadienis, kovo 01, 2009

Džadžiki padažas (arba agurkinis padažas)


Reikės:

  • 200ml natūralaus jogurto
  • 1 nedidelis agurkas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas aliejaus
  • kiumino
  • oregono
  • krapų arba petražolių
  • druskos
  • pipirai

Agurką sutarkuojame ir nuspaudžiame sultys. Sudedam jogurtą, įspaudžiame česnaką, įdedam aliejaus, ir likusius ingridientus. Viską gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve atšati.

Mocarelos salotos


Reikės:

  • 1 paprika
  • 4-5 pomidorai
  • mocarelos sūris
  • salotų lapai
  • 1 indelis juodųjų alyvuogių
  • bazilikas
  • 1-2 radonieji svogūnai

Padažui:

salotų priekoniai
1 šaukštelis medaus
1 šaukštas balto vyno acto
4 šaukštai alyvuogių aliejaus


Papriką, pomidorus, sūrį ir svogūną supjaustome kubeliais. Taip pat supjaustome salotų lapus ir alyvuoges. Viską sumaišome ir įberiame baziliko.
Visus padažo ingridientus sumaišome ir užpilame ant salotų.
Skanaus!