antradienis, sausio 27, 2009

Kiauliena įdaryta šonine ir agurkeliu


Reikės:

  • kiaulienos (naudojau kumpį)
  • karštai rūkytos šoninės
  • marinuotų agurkėlių
  • sultinio kubelio

Supjaustome kiaulieną ir užmarinuojame (pomidorų padažas, sojos padažas, mėsos prieskoniai, majonezas, garstyčios, aliejaus). Palaikome bent kelias valandas.Tada imame kiaulieną dedam šonines gabaliuką ir agurkelį. Atrodo štai taip:



Susukam ir susmaigstome dantų krapštukais:



Apkepam keptuvėje kelias minutes. Sudedam į kepimo indą ir užpilame maždaug 200-300g sultinio:


Ir pašauname į orkaitę 200 laipsnių temperatūra, kepame maždaug 30-40 min.

Kibinai



Ilgai kaupiaus ir pagaliau ryžaus išbandyti pasigaminti kibinus. Na ir gavos išties puikūs!:)

Kadangi recepte, pagal kurį gaminau viskas išsamiai paaiškinta, tai nusprendžiau nesikartoti.

Receptukas

ketvirtadienis, sausio 15, 2009

"Laiveliai" su įdaru



Reikės:


  • 500g faršo
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 pomidorai
  • 5 vidutiniai marinuoti agurkai
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 šaukštai pomidorų padažo
  • 200-300g fermentinio sūrio
  • 2-3 šaukštai majonezo
  • 2-3 skiltelės česnako
  • prieskoniai

Sutarkuojame morkas, supjaustome kubeliais svogūną, įspaudžiam česnako ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Taip pat į keptuvę sudedam supjaustytus kubeliais pomidorus, agurkus ir pomidorų padažo. Viska patroškinam maždaug 10-15 min.

Pasiruošiame faršą, kaip įprasta kotletams. Šį kartą dėjau prieskonių ir kiaušinį. Suformuojame štai tokius laivelius:

Ir į juos sudedam įdarą:

Sutarkuojame sūrį ir išmaišome su majonezu. Šią masę uždedam ant "laivelių":


Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir pašauname, kepame 25-30 min. Skanaus!


Pastaba: Į įdarą galima dar dėti paprikos, pievagrybių, cukinijos, kitaip tariant Jūsų mėgiamų daržovių :)

trečiadienis, sausio 14, 2009

Sūrio sriuba



Reikės:

  • 200-300g faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 kubeliai sultinio
  • 1 šaukštas miltų
  • 2-3 šaukštai sauso sūrio (Fallini "Grani di Sole")
  • ryžiai
  • prieskoniai
  • pora bulvių

Užvirinam vandenį, sudedam sultinio kubelį ir supjaustytas kubeliais bulves. Kai vanduo užverda sumetu faršo kukulius (faršą paruosiu kaip įprastai kotletams). Kol bulves verda sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Puoduke su karštu vanedniu ištirpinu sultinio kubelį, ir kitame puoduke ištirpinu sausą sūrį. Kai apkepa morka ir svogūnas dedu šaukštą miltų ir apkepinu, nuolat maišant. Tuomet supilu istirpina sultinio kubelį ir sūrį. Viską patroškinu.

Atskirai išverdam ryžius. Kai jau bulves ir faršo kukuliai beveik išvyrė sudedam visą masę, kurią troškinome keptuvėje:


Taip pat sudedam ryžius ir mėgiamus prieskonius. Skanaus! :)

antradienis, sausio 13, 2009

"Štrudelis" su mėsa


Reikės:

  • 400g faršo
  • 1 pakelis šaldytos bemielės tešlos (mėlyna pakuotė)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 4-5 pomidorai arba skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
  • 2-3 šaukštai pomidorų padažo
  • kelios skiltelės česnako
  • prieskoniai

Morką ir česnaką sutarkuojam, svogūną supjaustome kubeliais (aš viską sublenderiuoju), apkepinam aliejuje.


Tuomet sudedam faršą ir prieskonius, pakepinam. Tuomet pomidorus užpilu karštu vandeniu ir palaikau maždaug 5-10 min, kad lengviau nusiluptų odelė. Taigi pomidorus taip pat sublenderiuoju (galima ir tiesiog smulkiai supjaustyti arba dėti konservuotus smulkintus pomidorus), sudedu į keptuvę ir pomidorų padažą. Viską patroškinu mazdaug 10 min. Atrodo štai taip:

Kol įdaras vėsta, tuo tarpu imu tešlą, ją šiekt tiek atšildau ir iškočioju. Dedu į skardą ant kepimo popieriaus ir sudedu įdarą:


Iškočioju antrą tokio pat dydžio lakštą ir uždėjus ant viršaus, užlankstau kraštelius. Atrodo taip:



Įkaitiname orkaitę iki 200 laisnių temperatūros, dedam į orkaitę ir kepame apie 20min, kol gražiai apskrunda:



Išties nesudėtingas patiekalas ir labai skanus! Valgome su grietine, skanaus! :)

trečiadienis, sausio 07, 2009

Agurkinė


Reikės:

  • 2 bulvių
  • 3 marinuoti agurkai
  • 3-4 šaukštų perlinių kruopų
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1.5 sultinio kubelio
  • prieskoniai
  • aliejus
  • krapai

Užviriname vandenį, sudedam supjaustytas bulves, sultinio kubelius ir iš vakaro užmerktas perlines kruopas. Verdame 15 min.
Sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Sudedam į keptuvę supjaustytus kubeliais agurkus. Pakepinam.


Viską sudedam į puodą su bulvem ir kruopom. Taip pat dar ir prieskonių. Paverdam dar 5 min., pabaigai įdedam krapų ir porą šaukštų agurkų marinato ( kitaip dar vadinamo "rasalo") suteikia gerą skonį.

Skanaus! :)

Rūgštynių sriuba


Reikės:
  • 250g rūgštynių (naudojau marinuotas)
  • 2-3 šaukštai ryžių
  • 2 kietai virti kiašiniai
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 sultinio kubelis
  • sriubos prieskoniai
  • aliejus
  • krapai

Užviriname vandens, įdedam sultinio kubelį ir 2-3 šaukštus ryžių. Verdame 10 min. Tuo tarpu sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Tuomet sudedam į puodą su ryžiais.

Sudedam rūgštynes, prieskonius.

Ir supjaustytus kiaušinius, krapus.

Viską dar paverdam 5 min. Ir skanaus!

Plovas


Reikės:

  • 600g vištienos filė
  • 500g ryžių
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2-3 šaukštai pomidorų padažo
  • 2-3 šaukštai majonezo
  • 200 g vandens
  • prieskoniai
  • aliejaus

Sutarkuojame morką, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Vištienos filė supjaustome gabaliukais,ir užmarinuojame su prieskoniais ir keliais šaukštais majonezo.
Poto vištieną sudedam į keptuvę kartu su morkom ir svogūnais. Apkepinam, kol vištiena taps balta.

Ryžius užpilam verdančiu vandeniu ir palaikome maždaug 15 min. Nupylus vandenį, sudedam i keptuvę ir pomidorų padažo. Viską dar kelias minutes pakepinam.

Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Visą šią masę sudedam i stiklinį indą (su dangčiu), prieš tai sieneles istepam gan gausiai aliejumi, įpilam 200g vandens. Ir pašaunam į orkaitę mazdaug 50 min, 200 laipsnių temperatūroje. Kas 20 min. ištraukiam ir gerai išmaišom.

pirmadienis, sausio 05, 2009

Guliašas su daržovėm

Reikės:

  • 700 g kiaulienos (naudojau išpjovą)
  • 2 stiklinės virtų pupelių (naudojau 1 indelį konservuotų pupelių)
  • 4 nedideli marinuoti agurkai
  • 2 svogūnai
  • 2 nedidelės morkos
  • 4 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 paprika
  • 5-6 pievagrybiai
  • 2 šaukštai guliašo prieskonių (naudojau mėsos prieskonius)
  • 1 šaukštas miltų
  • 2 šaukštai grietinės (nebūtinai)
  • 100 g aliejaus

Kiaulieną supjaustom gabaliukais ir apkepam keptuvėj su aliejum.

Baigiant kepti, sudedam morkas ir susmulkintus svogūnus.

Taip pat miltus ir prieskonius.


Kelias minutes pakepam ir sudedam supjaustytas paprikas, pievagrybius ir pomidorų padažą.


Tada troškinį sudedam į puodą, užpilam vandeniu, kad apsemtų mėsą ir troškinam kol mėsa suminkštėja.


Sudedame virtas pupeles, griežinėliais supjaustytus agurkus ir paverdame dar 5 min.

Įdedame grietinę, išmaišome.


Skanaus!

penktadienis, sausio 02, 2009

"Baronkos" su faršu ir sūriu


Reikės:
  • 1 l pieno
  • 2 pakeliai riestainių ("baronkų")
  • 500gr. faršo
  • 250gr. fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinis
  • prieskoniai

Pasiruošiame faršą, imušame kiaušinį, dedame mėgiamus prieskonius ir viską gerai ismaišome.

Užviriname pieną, ir užpilam juo "baronkas" ir palaikome mazdaug 5 min. Jos šiektiek išsipūs ir pasidarys minkštesnės. Geriausia būtų pirkti riestainius storesnius.


Išklojame skardą kepimo popieriumi. Imame "baronką" ir į jos viduriuką dedame faršo. Atrodo štai taip:

Ant farš0 uždedame tarkuoto fermentinio sūrio.


Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Ir pašauname, kepame 30 min. Labai skanu! :)